Innovation finns på alla marknader. Alla!

Om du startat företag eller går i tankar på att göra det så är du säkert bekant med tankegångar av typen “det där är redan gjort”. Det verkar finnas en fast och utbredd tro på att ens idé måste vara helt unik för att man ska ha en chans att lyckas som företag.

Detta tankesätt är inte nödvändigtvis fel, det är såklart inte fel att ha en affärsidé som sticker ut, men det är ett sätt att tänka som lätt blir paralyserande. Det går nämligen att vara nyskapande på alla marknader och det behöver inte vara något omvälvande eller avancerat. Små, enkla sätt att göra en produkt lite bättre än konkurrenterna räcker.

Kakorna ovan är ett utmärkt exempel, hämtat från John Thackaras blog. Uppenbarligen har Bolletje, som gör kakorna, noga studerat sina användares försök att få ut kakor ur förpackningen utan att smula sönder innehållet.

Lite bättre. Lite enklare. För det mesta räcker det.

2 comments

  1. Pingback: Det finns alltid nya innovationer att göra! | Disruptive - En blogg om entreprenörskap, riskkapital och webb 2.0
  2. Pingback: Steve Ballmer ser möjlighetsmoln där andra ser problem « Opportunity Cloud

Leave a Reply